Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Un nou instrument metodologic în vederea resocializării copiilor și tinerilor din detenție

Un nou program de schimbare comportamentală pentru copiii și tinerii din detenție, care au comis infracțiuni cu caracter sexual, a fost elaborat, recent, în scopul resocializării acestora în decursul perioadei detenției.

Arhitectura programului implică un ansamblu de ședințe, axate pe obiective terapeutice, care pot fi grupate în trei etape: evaluarea inițială, intervenția propriu-zisă, care presupune parcurgea unui număr de 15 ședințe tematice bine focusate și evaluarea finală.

Programul a fost instituționalizat de Administrația Națională a Penitenciarelor, iar broșurile vor fi distribuite penitenciarelor și vor fi utilizate în calitate de suport metodologic personalului din cadrul sistemului în lucrul cu copiii și tinerii care se află în detenție.

Programul a fost elaborat de două experte din România, consultat și definitivat cu implicarea activă a partenerilor de implementare: specialiștii din sistemul penitenciar din Republica Moldova în cadrul perioadei de pilotare, AJPP și UNICEF, cu participarea copiilor/tinerilor care au săvârșit infracțiuni sexuale.

Materialul suport a fost elaborat și editat în cadrul proiectului UNICEF Moldova „Sprijinirea resocializării copiilor în conflict cu legea în cadrul sistemelor de probațiune și penitenciar”, implementat de Asociația pentru Justiție Penală Participativă în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova și Inspectoratul Național de Probațiune.

În versiune electronică, acestea pot fi accesate pe blogul AJPP: https://ajppmoldova.files.wordpress.com/2022/12/versiune_web_program_4_anp_final.pdf

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: