Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Materiale suport în vederea aplicării programelor de schimbare comportamentală în cadrul sistemului penitenciar din Republica Moldova

Trei broşuri destinate specialiștilor sistemului penitenciar au fost editate, zilele acestea, în cadrul proiectului „Sprijinirea resocializării copiilor în conflict cu legea în cadrul sistemelor de probațiune și penitenciar”, implementat de Asociația pentru Justiție Penală Participativă în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor, cu suportul UNICEF Moldova.

Broșurile conțin structura și analiza ședințelor a trei programe de schimbare comportamentală și vor fi aplicate de specialiștii sistemului penitenciar în procesul de resocializare a deținuților. Programele au fost ajustate pentru a corespunde necesităților minorilor și tinerilor din detenție în vederea sporirii șanselor de reintegrare socială.

  • Programul pentru reducerea violenței, conține 12 ședințe practice cu beneficiarii, care au scopul de a propune participanţilor o analiză a infracţiunilor violente şi îmbunătățirea înțelegerii acestor situații problematice, a legăturii între modul în care gândesc și simt pe marginea unui eveniment și comportamentul/acțiunile exteriorizate, inclusiv dezvoltarea unor modalităţi pozitive de rezolvare a situațiilor conflictuale în vederea alcătuirii unui Plan personal de gestionare a furiei și prevenire a violenței. 
  • Programul de reabilitare psihosocială a persoanelor consumatoare de droguri este un program suport, format din 10 sesiuni, destinat persoanelor care au trăit experiența consumului. Programul are rolul, în baza obiectivelor stabilite, de a-i pregăti pe participanți pentru a nu relua consumul după eliberarea din penitenciar.
  • Programul destinat persoanelor care au săvârșit infracțiuni contra patrimoniului urmărește scopul de învățare comportamentală și formarea abilităților sociale specifice rezolvării problemelor, abordându-le pe cele de natură financiară, dar și pe cele corelative acestora. Versiunea revizuită este una interactivă, fiecare din cele 10 sesiuni conținând exerciții care încurajează participanții la reflectarea în sfera problemelor cu care se confruntă. 

Broşurile vor fi distribuite penitenciarilor și vor servi în calitate de suport metodologic personalului din cadrul sistemului administrației penitenciare.

În versiune electronică, acestea pot fi accesate pe blogul AJPP:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: