Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Traseul minorilor și tinerilor în conflict cu legea în cadrul sistemului național de probațiune a fost digitalizat pe platforma www.e-learningprobation.md

Un nou modul de informare cu privire la traseul minorilor și tinerilor în conflict cu legea în cadrul sistemului de probațiune a fost recent lansat pe platforma de instruire la distanță a consilierilor de probațiune www.e-learningprobation.md

Modulul este destinat atât specialiștilor din domeniul probațiunii, cât și profesioniștilor din sistemul de justiție penală, inclusiv celor din cadrul serviciilor sociale. 

Acesta este structurat în 5 compartimente tematice separate care cuprind informații referitoare la serviciile, asistența și intervențiile specializate acordate în cadrul tipurilor de probațiuni prevăzute de lege:  probațiunea presentințială, probațiunea comunitară, probațiunea juvenilă, probațiunea penitenciară și probațiunea postpenitenciară. 

Informația este oferită în formatul „întrebare-răspuns”, cu trimiteri la sursele legislative și documente relevante la care se face referire în context. Aspectele teoretice au fost transpuse în scheme grafice, pentru a oferi un tablou complex asupra proceselor și procedurilor care urmează a fi aplicate în sistem. Modulul este însoțit de un chestionar de autoevaluare, care cuprinde 10 întrebări de testare a cunoștințelor, iar rezultatele sunt generate instantaneu. 

Disponibilitatea modulelor informative și tematice de instruire la distanță oferă oportunitatea  fortificării capacităților reprezentanților sistemului de probațiune, inclusiv ale altor profesioniști interesați de acest domeniu. 

În scopul prezentării platformei www.e-learningprobation.md a fost dezvoltat un material video, care cuprinde sugestii de explorare a resurselor incluse ce contribuie la resocializarea minorilor în conflict cu legea.

Modulul informativ, dar și filmulețul de utilizare a platformei online au fost elaborate în cadrul proiectului „Sprijinirea resocializării copiilor în conflict cu legea în cadrul sistemelor de probațiune și penitenciar”, implementat de Asociația pentru Justiție Penală Participativă în parteneriat cu Inspectoratul Național de Probațiune, Administrația Națională a Penitenciarelor, cu suportul UNICEF Moldova

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: