Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Curs de instruire pentru consilierii de probațiune privind aplicarea eficientă a instrumentelor de evaluare a impactului programelor probaționale asupra beneficiarilor minori și adulți în conflict cu legea

Asociația pentru Justiție Penală Participativă, în parteneriat cu Inspectoratul Național de Probațiune, au organizat, în perioada 28 – 29 decembrie 2020, o sesiune de instruire a consilierilor de probațiune privind aplicarea eficientă a instrumentelor de evaluare a impactului programelor probaționale asupra beneficiarilor minori și adulți în conflict cu legea. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului Promovarea programelor probaționale, la nivel național, în calitate de alternative la detenție implementat cu susținerea financiară a Ambasadei Regatului Țărilor de Jos.

În cadrul evenimentului au fost prezentate instrumentele de evaluare și metodologia, care au fost elaborate de o echipă de consultanți în domeniu din Republica Moldova și România, în baza programelor probaționale “Unul la unul”, „Programul probațional primar obligatoriu pentru copiii în conflict cu legea”, “Motivația spre schimbare” și „Programul de consiliere a agresorilor familiali”.

La începutul evenimentului, Augustina Bolocan-Holban, președinta AJPP, a menționat că:  „instrumentele de evaluare au caracter de noutate pentru Republica Moldova și au fost elaborate în concordanță cu structura și natura programelor probaționale selectate de reprezentanții INP ca rezultat al aplicării frecvente”.

Andrei Iavorschi, directorul Inspectoratului Național de Probațiune, a reiterat importanța instrumentelor de evaluare a programelor probaționale și a menționat că: „valoarea impactului programului asupra beneficiarilor pentru sistemul de probațiune este un element cheie care va permite, la un moment dat, operaționalizarea serviciilor prestate de sistemul de probațiune”.

Ecaterina Vâlcu, reprezentanta Oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, a salutat deschiderea parteneriatului dintre societatea civilă și instituția guvernamentală pe aspectul probațiunii și speră că acest proiect va contribui într-un mod pozitiv la dezvoltarea sistemului de justiție penală și va oferi alternative eficiente și sustenabile la detenție.

În cadrul evenimentului, participanții au avut posibilitate să-și expună opinia și să ofere recomandări de consolidare a instrumentelor de evaluare elaborate în scopul demarării procesului de pilotare. 

La instruire au participat consilierii de probațiune din cadrul birourilor teritoriale de probațiune, partenerii de implementare și consultanții care au elaborat instrumentele de evaluare propriu-zise.

Pentru informații suplimentare puteți contacta:

Asociația pentru Justiție Penală Participativă

Adelina Sochircă, Consultant Comunicare

Tel.: 069441661, email: adelina_sochircă@yahoo.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: