Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Primii formatori atestați în baza Programului Probațional Primar Obligatoriu pentru copiii în conflict cu legea

Un grup format din șapte consilieri ai birourilor teritoriale de probațiune din raioanele Orhei, Hâncești, Florești, Chișinău și Ceadîr-Lunga au primit certificate de formatori naționali în cadrul Programului Probațional Primar Obligatoriu: formare civică și vocațională pentru copiii în conflict cu legea.

72653355_1702821359862407_1064822594265415680_n.jpg

Consilierii de probațiune au participat, în perioada 21-23 octombrie curent, la ultimul curs de instruire în acest sens, organizat de Asociația pentru Justiție Penală Participativă în parteneriat cu Inspectoratul Național de Probațiune și UNICEF Moldova.

Prezent la eveniment, Andrei Iavorschi, directorul INP, a apreciat implicarea partenerilor în dezvoltarea sistemului de probaţiune și a dat asigurări că Programul Probațional Primar Obligatoriu pentru copiii în conflict cu legea va fi instituționalizat și extins la nivel național. Totodată, a menționat că: “prin intermediul acestui program ne propunem să contribuim la dezvoltarea unei justiții restaurative și la promovarea alternativelor la detenție, atât de necesare în procesul de individualizare a pedepsei, cât și la acțiunile de prevenire a infracționalității în rândul minorilor“.

Augustina Bolocan-Holban, președinta AJPP, a menționat, în acest context, că fortificarea capacităților consilierilor de probațiune este foarte importantă, deoarece reușita unui program depinde de calitatea raportului dintre beneficiari și consilierii de probațiune, iar monitorizarea pilotării programului probațional a demonstrat viabilitatea acestuia.

Atât organizatorii, cât și experta din România, Ramona Bălăiță, autoarea programului și  moderatoarea trainingului, au apreciat implicarea consilierilor și rezultatele obținute de aceștia pe parcursul pilotării programului în cele patru regiuni-pilot.

La final, participanții au primit Certificate de atestare a competențelor de formatori, semnate de implementatorii proiectului, care le va permite, pe viitor, să instruiască alți consilieri de probațiune, în scopul de a-i capacita să implementeze programul probațional primar obligatoriu la nivel național.

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului “Modelarea programului probațional primar obligatoriu pentru copiii în conflict cu legea în Republica Moldova“ implementat de Asociația pentru Justiție Penală Participativă în parteneriat cu Inspectoratul Național de Probațiune și UNICEF Moldova.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: