Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Lecție publică pentru studenții facultății de drept privind sistemul de probaţiune din Republica Moldova

60216976_418604808688751_1713561938148982784_nAstăzi, 08 mai 2019, în incinta facultății de drept, USM, a avut loc lecția publică ce vizează sistemul de probațiune din Republica Moldova și oportunitățile studenților de a realiza, în premieră, un stagiu de practică în cadrul birourilor teritoriale de probațiune din mun. Chișinău. Evenimentul a fost organizat la inițiativa Asociației pentru Justiție Penală Participativă, în colaborare cu Inspectoratul Național de Probaţiune și Departamentul Drept Penal, Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. 

În cadrul lecției publice, reprezentanţii Inspectoratului Național de Probațiune au făcut o prezentare despre structura serviciului de probațiune din Moldova, statutul consilierului de probaţiune și activitățile birourilor de probaţiune. Totodată, candidații au fost familiarizați cu obiectivele stagiului de practică și activitățile preconizate.

Potrivit președintei AJPP, Augustina Bolocan-Holban: Acest stagiu de practică este cu caracter de noutate pentru Facultatea de Drept și reprezintă o oportunitate pentru studenți. Aceștia vor putea obține noi experiențe și explora alte domenii.  

În același timp, reprezentanții Facultății de Drept au îndemnat studenții să valorifice oportunitățile de formare care sunt puse la dispoziție atât de instituția de învățământ, precum și resursele ce vin din exterior.

Sergiu Brînză, doctor habilitat în drept, profesor universitar, Departamentul Drept Penal, USM, a încurajat studenții să manifeste  inițiativă și să se implice în proiectul prezentat, deoarece este foarte importantă experiența în domeniu învățată direct de la specialist, îndeosebi, dacă această formare practică se realizează într-o manieră interactivă.

Vladimir Grosu, șef al Departamentului Drept Penal, a evidențiat că serviciul de probațiune din Republica Moldova a reușit multe realizări într-o perioadă scurtă, fiind o instituție tânără, dar cu inițiative ambițioase și importante pentru justiția penală națională.

Menționăm că programul de practică în cadrul sistemului de probaţiune are o durată de 10 zile. La sfârșitul stagiului, la Facultatea de Drept, va fi organizată o masă rotundă cu studenții care au realizat practica, reprezentanții AJPP și ai Departamentului Drept Penal, în cadrul căreia stagiarii vor fi invitați să prezinte rezultatele obținute și provocările întâmpinate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: